Sammen om børn - bedre deltagelsesmuligheder for alle børn holdt følgegruppemøde lige før sommerferien.

Følgegruppen ser frem til at projektet bredes ud

Følgegruppen mødtes kort inden sommerferien for at høre om det kompetenceudviklingsarbejde, de prøvehandlinger og den viden man har indhentet i projektet indtil nu. Og reaktionerne var gode.

Prøvehandlinger i fokus

Der er gang i mange initiativer i Sammen om børn. For at give følgegruppen en fornemmelse for, hvad der rør sig, havde distriktsleder i Baltorp, Helle Christensen, og distriktsleder i Hedegården, Anette Lykke, begge medbragt eksempler på nogle af de mange prøvehandlinger, der bliver afprøvet rundt omkring i de to distrikter. 

Helle fortalte blandt andet om, hvordan husrådet og personalet i Børnehuset Bispevangen havde arbejdet med at tilrettelægge en kombineret sommerfest og indvielse af en ny legeplads, så det var så overskueligt som muligt for småbørnsfamilierne at deltage i. Blandt andet havde man tilbudt aftensmad, fordi man fra forældreundersøgelsen vidste, at det kunne gøre en forskel.  

Anette fortalte om Barselscafeer, og om en sommerferieprøvehandling i Børnehuset Globen, hvor man vil lave en ugentlig, gratis sommertur- eller aktivitet for forældre og børn. Det skal blandt andet give anledning til at forældrene får gode oplevelser sammen, lærer hinanden at kende, udveksler erfaringer, og derigennem måske kan opnå et nyt fællesskab, hvor de støtter og bruger hinanden også udenfor Globen.

Derudover blev de præsenteret for Sammen om børn-pakken, som fokuserer på en helt tidlig modtagelse af familierne inden opstart i børnehusene, og fik også en introduktion til den løbende evaluering af projektet som det private konsulentfirma Hammer&Hollænder står for.

Tilbagemeldinger fra følgegruppen

Da følgegruppen fik ordet, var de generelt meget anerkendende over for de indsatser de hørte om. Stine Bille, forældrerepræsentant fra Distrikt Måløvhøj - et af de distrikter der ikke deltager i projektet, fortalte blandt andet, at hun var glad for at høre om nogle af de prøvehandlinger, der er sat i gang.
- Jeg synes, det var rigtig interessant at høre om Samtalesalonerne, og hvordan forældrenes inputs derfra er taget med videre i projektets prøvehandlinger. Derudover var det inspirerende at høre om prøvehandlingerne, både omkring organisering af sommerfest og modtagelse af nye forældre i institutionerne. Det virkede som forholdsvis overkommelige tiltag, som alligevel kan være med til at gøre en væsentlig forskel. 

Stine Bille ser derfor frem til, at initiativerne udbredes til flere institutioner, men understregede også vigtigheden i, at man tager højde for de meget forskellige forældre- og børnegrupper, som eksisterer i kommunens institutioner.
- Det er ikke sikkert de samme tiltag giver mening i alle institutionerne, og derfor kan man med fordel inddrage forældrene, for eksempel via nye samtalesaloner, når projektet skal bredes ud.

Følgegruppens rolle og indsats

Medlemmerne af følgegruppen er sammensat på en måde, så alle har forskellige erfaringer i forhold til livet med børn. Derfor er deres input og refleksioner med til at kvalitetssikre, at projektets tiltag for samskabelse og inddragende fællesskaber holder sig relevante.  Deres deltagelse og parathed til at dele deres viden, erfaringer og tanker om projektets udvikling er derfor et vigtigt led i, at projektet holder sig relevant. 

Følgegruppen tæller både forældrerepræsentanter fra henholdsvis Bydelsmødrene og distrikt Skovvejen og Måløvhøjs bestyrelser. Repræsentanter fra BUPL, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund for pædagoger og klubfolk, samt FOA, Forbundet af Offentligt Ansatte. Derudover deltager to BFO-ledere, en fra Baltorp og en fra Hedegården, en adjunkt fra KP, samt faglig programleder i projektet ’De Små Børns Bornholm’.

 

         Sammen om børns dynamiske logo som skifter form tilsvarende projektet

Seneste nyheder