Fire voksne i samtale om Sammen om børn over et bord

Det sker i Sammen om børn - Nyhedsbrev nr. 4

I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse om følgegruppens feedback efter de mødtes for anden gang, det sidste tilløb til fællesbesøgene, og to nye eksempler på prøvehandlinger i form af weekendåbent i Børnehuset Kirstinevang, samt Dagplejens bud på en ny aktivitet i Dagplejehuset.

Nr. 4, forældre, Juli 2023

Følgegruppen har set på projektet med friske øjne

Sammen om børn har en følgegruppe, som følger projektet for at sikre, at det holder sig relevant - også uden for de to distrikter. Kort inden sommerferien mødtes gruppens medlemmer derfor for anden gang for at høre om, hvad man har nået i projektet indtil nu.

 

Og tilbagemeldingerne var gode. Blandt andet fortalte Stine Bille, forældrerepræsentant fra Distrikt Måløvhøjs bestyrelse, som er et af de distrikter der ikke er med i projektet, at hun ser frem til, at initiativerne udbredes til flere institutioner. Hun understregede samtidig, at En gruppe voksne med talebobler over hovedernedet er vigtigt, at man tager højde for de meget forskellige forældre- og børnegrupper i kommunens institutioner.
- Det er ikke sikkert, at de samme tiltag giver mening i alle institutioner. Derfor kan man med fordel inddrage forældrene, for eksempel via nye samtalesaloner, når projektet skal bredes ud.

Følgegruppen tæller både repræsentanter fra Bydels-mødrene, forældrebestyrelser, tillidsrepræsentanter, BFO-ledere, en adjunkt fra KP, og faglig programleder i ’De Små Børns Bornholm’.

____________________________________________________

Sundhedsplejersker og pædagoger er klar til fællesbesøg

I forrige nyhedsbrev kunne du læse om Sammen om børn-pakken, som giver familier med børn født fra uge 10 til og med uge 23 mulighed for at mødes med pædagoger fra deres kommende dagtilbud flere gange inden Babyopstart.

Netop nu er sundhedsplejerskerne afsted på de første hjemmebesøg, for at give de nybagte forældre den første information om Sammen om børn-pakken og dens muligheder.  

 

Som forberedelse til de første fælles besøg, mødtes de sundhedsplejersker og pædagoger der skal afsted sammen til en fælles workshop inden sommerferien. Derfor er alt nu klar til, at Sammen om børn-pakken kan blive afprøvet.

____________________________________________________

 

Weekendåbent og fælles aktiviteter

I Kirstinevang i Baltorp er man i gang med at afprøve effekten af at holde weekendåbent fra kl. 9-11.30 for vuggestuebørn og deres forældre i udvalgte weekender.
- Vi vil gerne, at vores forældre dels får skabt flere venskaber og kan tale frit og åbent med andre forældre. Men vi håber også, at de samtidig oplever at få ejerskab af vuggestuen på en anden måde – fordi det er her fællesskaberne etableres, fortæller Susanne Christoffersen, pædagogisk leder i Kirstinevangen.

 

To voksne der taler sammen og tre glade børn.

I dagplejen er der stor forskel på, hvor ofte og hvilke forældre der kommer i Dagplejehuset (det sted børnene bliver passet, hvis deres dagplejer ikke kan). For at skabe et bedre kenskab til dagplejehuset, og give forældrene mulighed for at møde hinanden, har en gruppe børn og deres forældre været inviteret på besøg fire dage hen over en måned.

 

En pædagog fra Dagplejehuset fortæller, at det har givet gode erfaringer: - Vi har fået øje på, hvad forældrene blandt andet efterlyser, og hvordan vi kan skabe nogle rammer, der understøtter forældrenes fællesskaber. På baggrund af det har vi fået flere idéer til nye prøvehandlinger, der kan understøtte forældrefællesskaber, samarbejde, synlighed og ejerskab.

 

 

 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til indhold eller lignende, er du altid velkommen til at tage fat i en af pædagogerne eller lederne i dit barns institution.

 

Du kan også kontakte en af de to distriktsledere fra de to distrikter, der deltager i projektet:

 

Anette Lykke, Distrikt Hedegården

Telefon: 4477 1848

Mail: ayk@balk.dk

 

Helle Kristensen, Distrikt Baltorp  

Telefon: 4477 1847
Mail:
hek4@balk.dk

Find mere information:
Her på hjemmesiden kan du blandt andet se en video, hvor direktør Anne V. Rasmussen fortæller om visionen bag projektet.  Du kan også læse tidligere nyhedsbreve og finde andre historier og facts om Sammen om børn.

 

     Det tværfaglige samarbejde i Sammen om børn skal sikre en god start på livet for alle børn.

Seneste nyheder