Nyhedsbrev - Det sker i Sammen om børn, december 2023

Det sker i Sammen om børn - nyhedsbrev nr. 6

Så blev det tid til sidste nyhedsbrev fra Sammen om børn i 2023. I dette nyhedsbrev indgår en stor tak for året der gik til alle der har været med, en opsummering af projektets aktiviteter og en status på prøvehandlingernes vej videre i spor C.

Sammen om børn runder 2023 og spor b af med en julehilsenRigtig glædelig jul og tak for 2023!

Julen er over os, et år er gået og om lidt står der 2024 i kalenderen. Inden vi når så langt, skal der lyde en stor tak.

 

Tak til alle der har været sammen om prøvehandlinger, alle der har været nysgerrige og stillet spørgsmål til projektet, og alle der er stoppet op for at læse plakaterne med de mange pointer fra forældre med små børn, som vi allerede har fået gavn af.

____________________________________________________

Året der gik (og mere til) J

Sammen om børn har været i gang i godt og vel to år, og snart er både spor A og B vel overstået. Dét kalder på en opsummering af noget af alt det, der er sket indtil nu.

 

Aha-oplevelser i spor A

I spor A blev der zoomet ind på begreber såsom ’tryg tilknytning’ og ’mentalisering’, som har stor betydning for børns trivsel, læring, udvikling og dannelse.

 

Med dét i mente indsamlede hvert børnehus observationer af det daglige samspil mellem pædagoger, forældre, børn og børn imellem. Det gav efterfølgende anledning til aha-oplevelser omkring, hvordan man kan skabe endnu bedre deltagelsesmuligheder for alle børn.

 

Stærkt samarbejde i Spor BSammen om børn går på juleferie

I Spor B blev der holdt 10 samtalesaloner, som du kan læse om her. De blev blandt andet brugt til forældreundersøgelsen, hvor forældre delte deres oplevelser af forældrerollen.

 

Medarbejderne deltog også i uddannelsesdage og workshops om samarbejdet med jer forældre, såvel som samarbejdet på tværs af faggrupper.

 

Læs også, hvad tre medarbejdere tog med sig fra læringsgrupperne i nyheden: Tværfagligt samarbejde på sporet.

 

____________________________________________________

Fællesskaberne folder sig ud

Gennem 2023 har der været arbejdet med nye former for fællesskaber og fællesskabende indsatser i form af prøvehandlinger.

I december og januar bliver der gennemført andengangsprøvehandlinger, det vil sige fællesskaber eller tiltag, der allerede er blevet afprøvet én gang, men nu afprøves i en ny kontekst eller med få ændringer. De andengangsprøvehandlinger der lever op til projektets kriterier skal endeligt implementeres i løbet af spor C.

 

Kriterierne for fællesskaber i Sammen om børn er:

  • Kriterie 1: I fællesskaber og fællesskabende aktiviteter skal forældre og fagprofessionelle fagpersoner være sammen om børnene.
     
  • Kriterie 2: Aktiviteterne skal bidrage til at øge børns trygge tilknytning gennem praksislæring. Det vil sige, at forældre, professionelle og børn får erfaringer med at være sammen på lærerige måder gennem aktiviteter i fællesskaberne.
     
  • Kriterie 3: Aktiviteterne skal bidrage til at få forældrene til at føles sig velkomne og trygge i børnehuset.

I næste nyhedsbrev kan du læse, hvordan der bliver arbejdet videre med fællesskaberne J

 

     

    Kontakt os

    Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at tage fat i en pædagog eller leder i dit barns institution.

     

    Du kan også kontakte en af de to distriktsledere fra projektet:

     

    Anette Lykke, Distrikt Hedegården

    Telefon: 4477 1848

    Mail: ayk@balk.dk

     

    Helle Kristensen, Distrikt Baltorp  

    Telefon: 4477 1847
    Mail:
    hek4@balk.dk

    Find mere information:
    På Sammen om børns hjemmeside https://sammenomboern.ballerup.dk/ kan du se en video, hvor direktør Anne V. Rasmussen fortæller om projektet. 

     

    Her kan du også læse tidligere nyhedsbreve og andet om projektet.

     

                                Logoet for det forældreinddragende projekt 'Sammen om børn'


    Seneste nyheder