Forælder sidder og smiler i god kontakt med sit barn, mens pædagogen ser til

Det sker i Sammen om børn - Nyhedsbrev nr. 3

I nyhedsbrevet får du et overblik over, hvad der rør sig i projektet. I denne udgave kan du blandt andet læse om Sammen om børn-pakken, barselscafeer og forældrecafeer, samt lidt om de nypostartede, tværfaglige læringsgrupper.

Nr. 3, Forældre, Maj, 2023

To voksne og barn Tidlig kontakt skal give en ekstra god start

Projekt Sammen om børn er i en fase, hvor der hele tiden bliver udviklet nye forslag til fællesskaber, hvor I som familier inviteres med. Et af de tiltag der bliver afprøvet er Sammen om børn-pakken.

 

I Sammen om børn-pakken får familier med børn der er født mellem d. 6 marts, 2023 og 11 juni, 2023 mulighed for at møde deres kommende dagtilbud flere gange allerede inden opstart– både i hjemmet og i dagtilbuddet. Derfor vil du og dit barn måske møde nogle ekstra små størrelser og deres forældre, når de kommer på besøg i dagtilbuddet. 

 

Pakken skal åbne op for, at nybagte forældre allerede inden opstart oplever at blive del af et trygt fællesskab med stærke relationer og fælles, positive oplevelser.
 

____________________________________________________

Hvad er det egentlig der bliver afprøvet?

Lige nu har jeres pædagoger i dagtilbuddene en særlig opmærksomhed på, hvilke fællesskaber der kunne være meningsfulde, at invitere jer forældre ind i. Det er nemlig de fællesskaber, der skal afprøves.Tegnet lyspære der lyser op med gode ideer

 

Fælles for fællesskaberne er, at der er fokus på at skabe nogle rammer, der kan fremme tryg tilknytning mellem børn og forældre. Desuden vil der ofte være en ekstra opmærksomhed på de mindste børn, så man kan skabe gode fællesskaber helt fra start.

____________________________________________________

To eksempler på prøvehandlinger der er i gang lige nu

Barselscafeer med fokus på fælles sprog og forventninger
I distrikt Hedegården inviteres en gruppe nybagte forældre til at mødes med en gruppe pædagoger seks gange inden opstart i dagtilbuddet. Her bliver der sunget og leget ud fra temaer om barnets udvikling, mens der bliver givet plads til samtaler om dét, der fylder.

- Vi vil vi gerne have, at der grundlægges en forventning til samarbejdet mellem dagtilbud og forældre, der er præget af tillid og åbenhed i forhold til at tale om det der er svært og det der lykkes, fortæller Dorit, leder i Indslusningsgruppen Sesam.

 

Forældrecafeer -’Mit barn starter i BFO/skole’, hvad nu?

I distrikt Baltorp bemærkede nogle pædagoger, at flere forældre kan være nervøse omkring overgangen til BFO, og at det smitter af på børnene. Derfor vil man invitere forældre til at mødes og tale sammen om alt det nye, og høre mere om selve overgangen.

Forældrecafeerne strækker sig over en eftermiddag, hvor der tilbydes sandwich til børn og forældre, så ingen ikke skal bekymre sig om sultne maver.  

___________________________________________________

Vi øver os stadig i at blive bedre

Siden sidste nyhedsbrev er der sat 14 læringsgrupper i søen. Her mødes pædagoger, sundhedsplejersker, logopæder, pædagogiske vejledere, forebyggende socialrådgivere, motorikkonsulenter, psykologer og familievejledere, for at deleSpædbarn med sut, glade øjne og en lille tot krøllet hår. guldkorn på tværs af faggrupper.  

Tina Birch, som er pædagogisk leder i distrikt Hedegården, har været med til læringsgrupper to gange og sætter her ord på sin oplevelse: - Det har været meget interessant at overvære case-debatterne, og hvordan den tværfaglige drøftelse bidrager til, at vi får øje på hinanden.
____________________________________________________

 

Kontakt os
 

Hvis du har spørgsmål til indhold eller lignende, er du altid velkommen til at tage fat i en pædagog eller leder i dit barns institution, så de kan hjælpe.

 

Du kan også kontakte en af de to distriktsledere fra de to distrikter, der deltager i projektet:

 

Anette Lykke, Distrikt Hedegården

Telefon: 4477 1848

Mail: ayk@balk.dk

 

Helle Kristensen, Distrikt Baltorp  

Telefon: 4477 1847
Mail: 
hek4@balk.dk

 

 

Find mere information:

På Sammen om børns hjemmeside https://sammenomboern.ballerup.dk/ kan du se en video, hvor direktør Anne Vang Rasmussen fortæller om udgangspunktet for projektet. 

Her kan du også læse tidligere nyhedsbreve og andet fra projektet.
 

 

      Det tværfaglige samarbejde i Sammen om børn skal sikre en god start på livet for alle børn.

 

Seneste nyheder