Barn bliver holdt i hånden af mor og pædagog, mens han går på line

Følgegruppe skal skabe passende forstyrrelser i Sammen om Børn

I Ballerup kommune har vi fokus på, at have borgeren i centrum. Det fokus gik igen, da følgegruppen til projekt Sammen om børn mødtes for første gang.

Følgegruppen består af forældrerepræsentanter bl.a. fra Bymødrene og repræsentanter fra FOA, Københavns Professionshøjskole og De små børns Bornholm. Forleden mødtes de for første gang for at spore sig ind på projektet og deres rolle i det.

Følgegruppen forpligter

Dorthea Funder Kaas, programleder på De små børns Bornholm og medlem af følgegruppen, beskriver gruppens funktion og projektets fokus således:
- Den bærende ide med, at man samskaber med familierne, er den eneste vej at gå nu, synes jeg, og det er spændende, hvordan en følgegruppe kan medvirke til at forpligte projektet på lige præcis dén samskabelse.

Özgül Erdem, pædagog og forælder i Ballerup kommune og medlem af følgegruppen, havde særligt fokus på styrken ved følgegruppens mange forskellige perspektiver:
- Vi kommer mange forskellige steder fra og har forskellige ting med os i bagagen. Det tror jeg bliver en styrke i forhold til at holde fokus på, hvordan man får alle forældrene med i fællesskaberne.  

En fast følgesvend

I løbet af de kommende 3½ år vil følgegruppen mødes med jævne mellemrum for at følge med i, hvordan projektet inddrager de mindste borgere og deres familier i samskabelsen af fællesskaber, der giver mening for dem.

Her ses to af følgegruppens medlemmer.

På billedet ses følgegruppemedlemmerne Dorthea Funder Kaas (tv.), programleder på De små børns Bornholm, samt Özgül Erdem (th.), pædagog og forælder i Ballerup kommune, foran skulpturen ved Ballerup Rådhus.

Seneste nyheder