Sammen om børn har fået et nyhedsbrev, så man kan følge med i de mange tiltag

Sammen om Børn har fået sit eget nyhedsbrev

Hvad er Sammen om børn egentlig for et projekt? Hvilke aktiviteter er der gang i? Og hvad betyder projektet for en, når man er forælder eller værge? Dét kan man nu blive meget klogere på, når man læser nyhedsbrevet 'Det sker i Sammen om Børn'. Nyhedsbrevet bliver sendt til forældre og medarbejdere via Aula, men nedenfor kan du nu også læse med.

Det sker i Sammen om Børn         

December 2022

  

Velkommen til første udgave af nyhedsbrevet ’Det sker i Sammen om Børn’. Med dette nyhedsbrev får du hver anden måned et kort overblik over, hvad der rør sig i Sammen om Børn – bedre deltagelsesmuligheder for alle børn.

Kort om ’Sammen om Børn’

 

I ’Sammen om Børn’, som har været i gang siden 2021, skal der udvikles og afprøves nye former for fællesskaber for de 0-6 årige, deres forældre og medarbejdere i Distrikt Hedegården og Distrikt Baltorp.

 

For at finde frem til fællesskaber der giver mening for alle, er familierne og forældrenes oplevelser i centrum, og der bliver arbejdet på tværs på nye måder.

 

Det skal skabe bedre deltagelsesmuligheder for alle børn, og være med til at sikre, at alle børn får en god start på livet.

________________________________________________________

 

Samtalesaloner er på sporet
 

I slutningen af oktober blev der afholdt en workshop for de pædagogiske ledere i distrikt Baltorp og distrikt Hedegården, som skulle sætte gang i konceptet Samtalesaloner.

 

Samtalesalonerne indebærer, at forskellige grupper af forældre inviteres til at mødes i børnehusene for at tale med hinanden om, hvad der fylder i livet med småbørn.

 

Workshoppen gav blandt andet lederne mulighed for at afprøve konceptet med hinanden, og sparre om, hvordan man skaber gode rammer for en fælles samtale, hvor alle kan være trygge ved at byde ind.

 

Konceptet er udviklet i ledelsesteamet i distrikt Hedegården og indgår som en del af en forældreundersøgelse i Sammen om børn. Samtidig er det en måde at afprøve, hvordan forældre og pædagoger kan få og dele brugbar viden om livet med børn. Erfaringerne fra Samtalesalonerne skal desuden være med til at danne afsæt for nye initiativer, også kaldet prøvehandlinger, i spor C.

_________________________________________________________

Derfor ser logoet i Sammen om børn ud som det gør
 

Du har måske efterhånden set det i dit barns institution: En lyserød firkant som står med spidsen nedad, omringet af en række buer.

 

Det er den nøgterne beskrivelse af Sammen om børns logo, som er udviklet til at symbolisere de mange forskellige veje og indsatser, som bliver undersøgt og afprøvet i projektet.

 

Ofte ser man logoet i sin faste og statiske form, som beskrevet ovenfor, men der er også en dynamisk version. Den er udviklet til at skifte form, så der opstår fire forskellige figurer.

 

Den konstante bevægelse og forandring er indbygget for at understrege, hvordan de mange nye bud på meningsfulde fællesskaber hele tiden vil opstå, ændre og udvikle sig i mødet mellem børn, forældre, pædagoger, sundhedsplejere, PPR og alle andre, der deltager i projektet. 

___________________________________________________________

Kommende aktiviteter

 

December: Forældreundersøgelsen, hvor forældregrupper bliver inviteret til Samtalesaloner, fortsætter.

 

28 januar: Uddannelsesdag for pædagoger, Pædagogiske Assistenter og medarbejdere fra Center for Børne- og Ungerådgivning om fund i forældreundersøgelsen og oplæg om magt- og afmagtsstrukturer.

 

20 februar: Workshop for pædagoger, Pædagogiske Assistenter og medarbejdere fra Center for Børne- og Ungerådgivning.

 

Find mere information:
På sammen om børns hjemmeside https://sammenomboern.ballerup.dk/ kan du bl.a. se en video, hvor direktør Anne Vang Rasmussen fortæller om udgangspunktet for projektet. 

Kontakt

 

Hvis du har spørgsmål til indhold eller lignende i projektet, er du altid velkommen til at tage fat i en af pædagogerne eller lederne i dit barns institution, så de kan hjælpe.

 

Du kan også kontakte en af de to distriktsledere fra de to distrikter, der deltager i projektet:

 

Anette Lykke, Distrikt Hedegården

Telefon: 4477 1848

Mail: ayk@balk.dk

 

Helle Kristensen, Distrikt Baltorp  

Telefon: 4477 1847
Mail:
hek4@balk.dk

 

 

*Nyhedsbrevet bliver sendt via Aula med ca. to måneders mellemrum, og udkommer i to udgaver: Et til medarbejdere og et til forældre. Som medarbejder får man dog tilsendt begge to, så man har mulighed for at orientere sig i den information, som forældrene får. 

 

Seneste nyheder